<< Obvestila

Zaključna prireditev 7. Unesco projekta Menjaj branje in sanje

24. 4. 2019

Ameriški scenarist in režiser filmov o superjunakih Joss Whedon je v nekem intervjuju dejal: »Mami sem vedno govoril, da se bo branje stripov obrestovalo.« Stripi niso samo zabavni in kratkočasni, lahko so tudi resni in polemični, lahko so poučni in izobraževalni. A ne glede na njihovo vrsto najboljše med njimi odlikujejo premišljena zgodba in izdelani liki, nastali pa so v dolgih urah risanja.

Stripe bomo ustvarjali tudi na zaključni prireditvi 7. Unesco projekta Menjaj branje in sanje, ki bo v četrtek, 25. 4. 2019, ob 10.45 na Gimnaziji Ledina, poleg tega pa se bomo o stripih in pisateljevanju pogovarjali s pisateljem Žigo X. Gombačem in ilustratorjem ter risarjem stripov Ivanom Mitrevskim.

Zaključne prireditve se udeležujejo učenci in dijaki z devetih šol: OŠ Franceta Prešerna Maribor, Centra za korekcijo sluha in govora, OŠ Rodica, OŠ Cvetka Golarja Škofja Loka, OŠ Toneta Čufarja Ljubljana, OŠ Franca Rozmana Staneta, OŠ bratov Polančičev Maribor, Gimnazije Novo mesto in Gimnazije Jožeta Plečnika.

S prireditvijo obeležujemo svetovni dan knjige in avtorskih pravic ter sodelujemo v bogatem sremljevalnem programu festivala Bralnice pod slamnikom. Prireditev pripravljajo dijaki 2. c in 3. f ter mentorice Špela Tršek, Nina Prešern, Nina Levstik in Mojca Lotrič.