Na Gimnaziji Ledina se dogaja veliko zanimivega skozi vse leto. Da bi o tem vsi vse vedeli, pišemo novice. Na novice se je dobro naročiti in si tako zagotoviti, da nič ne uide.

13. 6. 2024

Druženje tutorjev ob koncu šolskega leta

Ob koncu šolskega leta, med katerim so naši tutorji pridno delili svoje znanje, je v torek, 4. 6. 2024, napočil čas za bolj sproščeno druženje. Seveda pa tudi tokrat ni šlo brez izzivov. Rešiti so se namreč morali iz sobe pobega, kjer so ponovno dokazali, da s skupnimi močmi zmorejo vse. Nato pa so si privoščili odlične palačinke in v prijetnem klepetu in veselem vzdušju že kovali načrte za novo sezono ter delili ideje za odklopljene počitnice.

Preberi več
21. 5. 2024

Tekmovanje ljubljanskih srednjih šol v atletiki

Vsako leto imamo na Ledini več in več dijakov in dijakinj, ki ne le radi tečejo, ampak tudi ponosno zastopajo našo šolo na atletskih tekmovanjih in dosegajo vrhunske rezultate. Prejšnji torek, 14. 5. 2024, so se na stadionu Žak udeležili tekmovanja ljubljanskih srednjih šol v atletiki.
Prav vsi so bili odlični, še posebej hitri pa so bili Taja Bertalanič (2. d), ki je na 1000 m zasedla 3. mesto, Lan Martin Cirman (2. e), ki je na enaki razdalji prav tako zasedel 3. mesto in Ožbej Sinur (1. d), ki je bil bronasti v teku na 2000 m.
Čestitke vsem!

Preberi več
13. 5. 2024

Uspehi ledinskih debaterk

Ledinske debaterke Manca Škrlep (1. c), Ana Šarc (1. d) in Jerneja Milavec (1. f) v tem šolskem letu še naprej nizajo odlične rezultate na debatnih tekmovanjih.

8. 5. 2024

Ledinci na Fête de la musique

Ledinski dijaki so v petek, 26. 4. 2024, že tradicionalno nastopili na prireditvi Fête de la musique (Praznik glasbe) na II. gimnaziji Maribor. Letošnja tema so bili francoski muzikali in ledinci so navdušili s pesmima Aimer in Les Rois du Monde iz muzikala Roméo et Juliette. Prireditev sta si ogledali tudi veleposlanica Republike Francije v Sloveniji, Florence Lévy, in atašejka za sodelovanje na področju francoskega jezika na Francoskem inštitutu, Amandine Dubreuil Perronnet, ki sta vsem nastopajočim iskreno čestitali.
Mentorici Nataša Trdan Zager in Neža Umek Podgornik

Preberi več
6. 5. 2024

Zaključna prireditev tekmovanja Slovenščina ima dolg jezik – Književnost na filmu

Dijakinje, tekmovalke Slovenščina ima dolg jezik - Književnost na filmu, in mentorica so se v petek, 26. 4. 2024, udeležile zaključne prireditve. Podeljena so bila priznanja, ki so jih ekipe zmagovalnih filmov prejele na državnem tekmovanju. Film dijakinj 1. a, 7 dni zimskih počitnic, je prejel priznanje za posebni dosežek. Čestitamo vsem sodelujočim in nagrajeni ekipi!
Mentorici Katja Pahler Šteharnik in Nina Levstik

Preberi več
26. 4. 2024

Svetovni dan zdravja na Gimnaziji Ledina

Svetovni dan zdravja, ki ga vsako leto obeležujemo 7. aprila, je letos potekal pod sloganom »Moje zdravje, moja pravica«.
Zdravošolci zdravje razumemo tudi kot igrivo ustvarjanje v dobri družbi, saj je tako vse lažje in so problemi manjši. Zato smo poskrbeli, da je bil četrtek, 11. 4. 2024, ko smo na naši gimnaziji obeležili svetovni dan zdravja, še posebej igriv, družaben in pozitiven.

Preberi več
5. 4. 2024

Zlati makron

Aprila se na Ledini že tradicionalno sladkamo s francoskimi slaščicami. Letos so za razvajanje brbončic poskrbele dijakinje 1. d, 2. c in 4. d, ki so pripravile estetsko dovršene slaščice v duhu bližajočih se olimpijskih iger v Parizu. Sočni makroni, masleni čokoladni kruhki in barviti mousse zdaj potujejo na Francoski inštitut, kjer se bodo za lepe uvrstitve pomerili v konkurenci drugih francoskih slaščic na tekmovanju Macaron d'or.

3. 4. 2024

La France voyage

V četrtek, 28. 3. 2024, je pri urah francoščine v 1. d, 2. c in 3. b v okviru projektu La France voyage gostovala animatorka s Francoskega inštituta Eléonore Lamblin. Dijaki so na igriv način spoznavali zanimivosti o bližajočih se olimpijskih in paraolimpijskih igrah v Parizu.

Preberi več
2. 4. 2024

Ekipno tekmovanje ljubljanskih srednjih šol v badmintonu

V četrtek, 28. 3. 2024, je potekalo ekipno tekmovanje ljubljanskih srednjih šol v badmintonu.
1. mesto je zasedla ekipa, ki so jo sestavljali Yulia Afanasyeva (2. e), Iza Ferkulj (1. e), Taj Zickero (2. g) in Kolja Kovačič (1. c).
Varvara Abramova (2. g), Uma Gorjup (1. c), Nejc Čerin (1. e) in Luka Novak (1. e) pa so zasedli 2. mesto.
Čestitke obema ekipama!

27. 3. 2024

Praznik frankofonije

V četrtek, 21. marca, so dijaki 1. d in 3. b, ki se učijo francosko, sodelovali na Prazniku frankofonije (Fête de la francophonie) na Škofijski klasični gimnaziji. Uprizorili so kratki gledališki igri Zakaj se je Napoleon kronal sam? in Absint, za inspiracijo pa so jim služila likovna dela francoskih slikarjev. Čestitke! Mentorica Neža Umek Podgornik

27. 2. 2024

Delavnice v Mestni galeriji Ljubljana

Dijaki 1. a in 1. c so v okviru OIV obiskali Mestno galerijo Ljubljana, kjer so si ogledali razstavo So-obstoj. Na delavnici so izdelali kolaže, ki so se povezali v skupinsko likovno delo vseh udeležencev delavnice. Nastala je velika prostorska instalacija, ki si jo lahko ogledate v galerijskih prostorih.

Preberi več
15. 2. 2024

Carpe diem na “svoji” predstavi

Člani dramske skupine Carpe diem so v Prešernovem gledališču Kranj uživali v "svoji" predstavi Naše skladišče, tokrat ne na odru, ampak med gledalci. Po predstavi pa so se končno srečali z avtorico Tjašo Mislej.

15. 2. 2024

Otvoritev Kulturne pomladi

Naši dijaki in dijakinje so pod mentorstvom profesoric Tatjane Cvetko, Mihaele Gregorc in Nataše Trdan Zager pripravili čudovit glasbeni nastop z refleksijami o umetnosti in razstavo likovnih del.

Preberi več
9. 2. 2024

Regijsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Na regijskem tekmovanju za Cankarjevo priznanje so naši dijaki dosegli naslednje rezultate:
1. in 2. letnik (mentorica Betka Pohlin)
Vinko Kosten, 2. f - bronasto priznanje
Manca Škrlep, 1. c - bronasto priznanje
3. in 4. letnik (mentorica Tatjana Cvetko)
Anaisa Sterle Laignel, 3. d - bronasto priznanje in uvrstitev na državno tekmovanje.
Vsem iskreno čestitamo, Anaisi pa želimo veliko uspeha na državnem tekmovanju!