Na Gimnaziji Ledina se dogaja veliko zanimivega skozi vse leto. Da bi o tem vsi vse vedeli, pišemo novice. Na novice se je dobro naročiti in si tako zagotoviti, da nič ne uide.

20. 12. 2023

Šolsko tekmovanje za Ekokviz

V petek, 8. 12. 2023, je potekalo šolsko tekmovanje za Ekokviz, na katerem je sodelovalo 12 dijakov iz vseh letnikov. Na državno tekmovanje, ki bo 2. februarja potekalo v Celju, se jih je uvrstilo kar šest, ki so med vsemi slovenskimi gimnazijci zasedli naravnost odlična mesta. Februarja torej navijamo za naslednje dijake in dijakinje: Žiga Savšek, Lina Terzić, Tjaša Hafner Korošec, Živa Koritnik, Nejc Pavlovič in Sabrina Andoljšek. Vsem iskreno čestitamo in jim želimo dobro uvrstitev na državnem tekmovanju.
Mentorica Bojana Petrin in šolski ekotim

19. 12. 2023

Državno tekmovanje iz znanja francoščine

V soboto, 2. 12. 2023, je na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani potekalo Državno tekmovanje iz znanja francoščine za 3. in 4. letnike, na katerem je sodelovalo tudi sedem ledinskih dijakinj. Tisa Osenar (4. d) in Polona Pavšek (4. d) sta osvojili srebrno priznanje, Ema Kralj Puklavec (3. b) in Tjaša Hafner Korošec (3. b) pa bronasto priznanje. Vsem ledinskim predstavnicam iskrene čestitke!

14. 12. 2023

Dedek Mraz

Tudi letos smo na Ledini za otroke iz socialno ogroženih družin, otroke profesorjev in otroke iz vrtca Ledina pričarali čarobno praznično vzdušje. Tokrat smo se podali v divjo džunglo, kjer smo se nasmejali počasnemu lenivcu Smrču in nerodnemu tapirju Terencu, kljub vročini pa nam je uspelo priklicati tudi dedka Mraza. Predstavo po navdihu pravljice Obisk Gaje Kos so odigrale dijakinje 2.c Ajda Bolčina, Nina Breznik, Aurora Nuredini in Eva Peljhan pod mentorstvom profesoric Neže Umek Podgornik in Tjaše Zver.

Preberi več
13. 12. 2023

Sing-a-Vision

V sredo, 6. 12. 2023, so ledinski dijaki sodelovali v prvem delu nacionalnega projekta za srednješolce Sing-a-Vision (Zavižaj vizijo), ki spodbuja medvrstniško povezovanje in ustvarjalnost. Dijaki so se spopadli s pravim prevajalskim izzivom. V trojkah so morali iz francoščine, nemščine in španščine v slovenščino prevesti do zdaj še neprevedene pesmi. Pomladi pa sledi še uglasbitev izbranih pesmi in snemanje videospota. Čestitke vsem sodelujočim!

Preberi več
10. 12. 2023

Ledinska tržnica fakultet

V torek, 5. 12. 2023, smo ponovno organizirali Ledinsko tržnico fakultet. Na povabilo, da predstavijo svoj študij in delijo svoje izkušnje, so se tokrat odzvali bivši ledinci iz 17 različnih fakultet. Tako so dijaki 3. in 4. letnika lahko pridobili koristne informacije o študijih iz različnih področij. Obenem pa je bila za bivše ledince to tudi priložnost, da so se srečali in poklepetali z nekdanjimi sošolci in profesorji. Vsem študentom, ki ste si vzeli čas in se udeležili naše tržnice, še enkrat hvala!

Preberi več
8. 12. 2023

Mala pozornost za veliko veselje

Dijaki 1. a in dijakinje izbirnega predmeta pedagogike so svoje dobre misli v predprazničnem času prelili na papir. Izdelovali so voščilnice za starejše in se tako pridružili vseslovenski akciji: 21.000 voščilnic za starejše v domovih, “Mala pozornost za veliko veselje”.
Lepo nam je bilo, mentorica Nina Levstik

Preberi več
6. 12. 2023

Športna Ledina

Na Ledini imamo veliko odličnih športnikov in športnic, ne le v individualnih, ampak tudi v skupinskih športih z žogo. Ti dijaki in dijakinje s ponosom zastopajo tudi našo gimnazijo na različnih tekmovanjih, dodatne izkušnje pa pridno nabirajo na prijateljskih tekmah.

Preberi več
4. 12. 2023

Posamično prvenstvo srednjih šol Ljubljane v šahu

V četrtek, 30. 11. 2023, je na Gimnaziji Bežigrad potekalo posamično prvenstvo ljubljanskih srednjih šol v šahu. Naši dijaki so na prvenstvu dosegli odlične rezultate. Matic Lavrenčič (1. e) je zmagal, Bine Markošek (1. d) je zasedel 4. mesto in Gal Samotorčan, (1. e) 8. mesto. Bravo fantje in čestitke!

Preberi več
28. 11. 2023

Šolsko tekmovanje iz znanja naravoslovja

Na šolskem tekmovanju iz znanja naravoslovja, ki je potekalo v četrtek, 16. 11. 2023, so si bronasto priznanje pripisali: Neža Požun (1. f), Jakob Šprajc (1. f), Hana Kreže (1. g), Nejc Malavašič (2. e), Aljaž Maraž (2. e), Martin Urh (2. f), Lučka Viršek Ravbar (2. f), Katja Kosten (2. g) in Matic Urh (2. g). Iskrene čestitke!
Hani Kreže, Maticu Urhu, Nejcu Malavašiču, Martinu Urhu in Katji Kosten, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, ki se bo odvijalo 20. 1. 2024, pa želimo veliko uspeha.

20. 11. 2023

Svetovni dan znanosti za mir in razvoj

Zainteresirane ledinke in ledinci 3. in 4. letnika smo se v petek, 10. 11. 2023, udeležili dogodka, ki ga je ob svetovnem dnevu znanosti za mir in razvoj pripravila Fakulteta za farmacijo v Ljubljani. Osrednja tema dogodka je bila "Od molekule do zdravila, od laboratorija do pacienta".

Preberi več
15. 11. 2023

Ljubezensko pismo naravi

Dijakinja 2. c, Tara Vidmar Nair, se je v okviru 12. natečaja »Po sledeh Josipine Turnograjske – natečaj za najboljše ljubezensko pismo v RS za leto 2023« v kategoriji SŠ izmed 86 pisem uvrstila med deset najboljših.

Preberi več
9. 11. 2023 | ,

OBELEŽITEV SVETOVNEGA DNEVA HRANE NA LEDINI

Slogan letošnjega svetovnega dneva hrane, ki ga obeležujemo vsako leto 16. oktobra, je bil: »Voda je življenje, voda je hrana. Nihče ne sme biti pozabljen.« Svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo (FAO) je s tem sloganom izpostavila pomen vode, ki je bistvena za življenje na Zemlji.

Preberi več
25. 9. 2023

Naravoslovna ekskurzija

Letošnje šolsko leto smo naravoslovni oddelki 3. letnika (3. e, 3. f in 3. g) pričeli na nekoliko drugačen način – z naravoslovno razredno ekskurzijo. V petek, 1. 9. 2023, smo se ob 6. uri zjutraj odpravili na pot, najprej v Salzburg in nato v München.

Preberi več