<< Novice

OBELEŽITEV SVETOVNEGA DNEVA HRANE NA LEDINI

9. 11. 2023 | ,

Slogan letošnjega svetovnega dneva hrane, ki ga obeležujemo vsako leto 16. oktobra, je bil: »Voda je življenje, voda je hrana. Nihče ne sme biti pozabljen.« Svetovna organizacija za hrano in kmetijstvo (FAO) je s tem sloganom izpostavila pomen vode, ki je bistvena za življenje na Zemlji.


Tudi na Ledini si prizadevamo, da z majhnimi koraki prispevamo k ozaveščanju o pomenu hrane, odgovornemu ravnanju pri nakupovanju in porabi živil ter zavedanju, da je voda dragoceni vir življenja, ki ni neskončen.

Na razrednih urah v oktobru so dijaki skupaj z razredniki med drugim razmišljali tudi o tem, kakšen je pomen hrane in vode, ali se prehranjujemo podnebju prijazno in trajnostno, kakšna bi bila ponudba »podnebju prijazne hrane« za lokalno kavarno in primerjali prehranske piramide različnih držav. Na ta način so osvetlili pomen hrane in vode.

Svoja razmišljanja, fotografije in videe o tej temi, ki so jih dijaki in profesorji do 25. oktobra v različnih oblikah »nalepili« na pripravljene padlete, pa si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

1. letnik: https://padlet.com/mojcaledina/1-letnik-voda-je-ivljenje-voda-je-hrana-nih-e-ne-sme-biti-po-uq2a9tsxy47793xi

3. letnik: https://padlet.com/mojcaledina/3-letnik-voda-je-ivljenje-voda-je-hrana-nih-e-ne-sme-biti-po-eh1gg10tbdhqnge5

Profesorji: https://padlet.com/mojcaledina/profesorji-gimnazije-ledina-voda-je-ivljenje-voda-je-hrana-n-u1420nlo5rb642lb