<< Novice

Dan odprtih vrat – ekodan

26. 10. 2019

V petek, 25. 10. 2019, je Gimnazija Ledina odprla svoja vrata vsem zainteresiranim obiskovalcem. Slednji so prve tri ure lahko prisostvovali pouku, kasneje pa so se pridružili ledincem pri dejavnostih, s katerimi so obeležili ekodan. Ob tej priložnosti so se dijaki posameznega letnika udeležili tematsko različnih dejavnosti.

Prve tri ure je na šoli potekal pouk pri odprtih vratih, kar je obiskovalcem omogočilo nemoten obisk različnih učnih ur. K obisku smo posebej povabili devetošolce, da bi na ta način bolje spoznali delo na naši šoli in se tako lažje odločili za vpis.

Sledile so dejavnosti ekodneva, ki smo jih organizirali po posameznih letnikih. Dijaki prvega letnika so iz odpadne embalaže izdelovali smerokaze in sodelovali v delavnicah Ali veš, kaj ješ? (Zveza potrošnikov Slovenije) in Boj proti stigmatizaciji duševnih bolezni (Društvo študentov psihologije Slovenije; projekt Mind the Mind). Za dijake drugega letnika smo pripravili delavnice o varni in zdravi spolnosti. Pri njihovi izvedbi so nam pomagali Lena Žigon, dr. med., spec. gin. in por., Društvo Ključ in Društvo študentov medicine Slovenije s projektom Virus. Dijaki tretjega letnika so si v Kinoteki
ogledali film z naslovom Ne bom več luzerka, na šoli pa prisluhnili predavanju Darovanje organov in presaditev kostnega mozga, ki ga je izvedlo Društvo študentov medicine Maribor v okviru projekta Epruvetka. Glede na to, da se četrtošolci odločajo o izbiri študija, smo v sodelovanju z različnimi fakultetami organizirali vodene obiske na izbranih inštitucijah.