<< Novice

Ekskurzija v Andaluzijo

7. 10. 2019

V petek smo končno pričakali odhod v Andaluzijo. Izpred Tabora nas je avtobus odpeljal proti letališču v Bergamu. Pot je bila dolga, vendar smo se zabavali in se tudi spoznavali z drugimi dijaki. Na letališču so bili nekateri zelo nestrpni, saj so bili prvič na letalu.

1. dan

Ko smo pristali, nas je pričakal voznik Pedro in seznanili so nas s programom in osnovnimi informacijami. Šli smo do centra Malage, kjer smo si ogledali nedokončano cerkev, se sprehodili skozi čudovito mesto in preizkusili prve “tapase”. Ko smo pomalicali, smo se odpeljali do Nerje in se vrgli v valovito morje. Proti koncu dneva je bil že čas, da smo se odpravili do našega hotela, kjer smo utrujeni popadali v postelje. Ker pa smo nadobudni navijači slovenske odbojke, seveda tega nismo smeli zamuditi.

2. dan

Zjutraj smo se odpravili na podeželje Granade, kjer smo si ogledali rojstno hišo in spominsko hišo Federica Garcie Lorce. Tam je preživel del svojega otroštva. Poleg čudovito opremljene hiše s pohištvom iz njegovih časov pa smo se sprehodili tudi po lepo urejenem dvorišču in prisluhnili recitalu njegove poezije v izvedbi naših dijakov. 

Pot smo nadaljevali proti centru Granade. Po kosilu smo odšli v Alhambro, staro arabsko mesto, kjer smo videli veliko arhitekturno dovršenih palač in vrtov. Zvečer pa smo se z avtobusom odpravili na bližnji grič Albayzin, od koder smo občudovali razsvetljeno Alhambro in dolino Granade. Na koncu smo se peš odpravili po ozkih in skrivnostnih mavrskih ulicah do hotela, kjer bomo nabrali moči za nove dogodivščine naslednjih dni.

3. dan

Zjutraj smo se zbudili v sončni Granadi, potem smo se z avtobusom napotilii do Cordobe, med potjo pa smo lahko občudovali morje nasadov oljk. Da je bilo doživetje še bolj izkustveno, smo naredili postanek na zapuščeni železniški postaji, kjer so prodajali številne izdelke iz oljk. Ko smo prispeli v Cordobo, smo si ogledali omajdsko mošejo, katere del je bil v preteklosti spremenjen v katoliško katedralo. Na sprehodu skozi judovsko mestno četrt smo se ustavili tudi pri kipih velikih mož Maimonidesa, Seneke in Averroesa. Popoldne je sledila vožnja do Seville in v večernih urah ogled muzeja ognjevitega flamenka. Utrujeni od razburljivega dneva in novih znanj smo se odpravili v hotel, da bi se spočili za nove dogodivščine.