<< Novice

Ekskurzija v London in Bruselj

7. 10. 2019

Po dolgi vožnji z avtobusom smo prispeli do milanskega letališča, od koder smo poleteli do Londona. Prišli smo do hostla in si nabrali novih moči na kosilu v bližnji okolici. Do središča Londona smo se peljali s podzemno železnico in si ogledali naravoslovni muzej ter občudovali ostale znamenitosti.

1. dan

Sprehodili smo se še mimo reke Temze in videli Tower of London ter Tower Bridge. Ob šesti uri pa smo se zbrali ob navdihujočem vodiču Bruceu, ki nas je popeljal v Whitechapel, kot je bil v 19. stoletju, in nam v pristni londonščini predstavil zgodbo o najslavnejšem londonskem morilcu – Jacku Razparaču. V poznih urah smo pojedli večerjo in se utrujeni, vendar zadovoljni odpravili spat.


2. E: Filip T., Lucija, Neža, Ajda in Ana

2. dan

Drugi dan smo oglede po Londonu začeli naspani in v lepem vremenu. Po obilnem zajtrku smo odšli na Trafalgal Square, kjer smo posneli fotografije za naše instagram zgodbe. Sledila je menjava straže pred konjušnico, parlament z Big Benom ter Buckinghamska palača. London je znan po številnih parkih. Tudi mi smo se sprehodili ob Green parku in Hyde parku, kjer so veverice jedle z naših rok. Seveda brez nakupovanja ni šlo. Zvečer smo si ogledali muzikal Fantom iz opere. Čudovito glasbeno in scensko doživetje!

3. dan

Po večernem Fantomu iz opere in kratkem spancu smo vstali zelo zgodaj ter se odpravili skozi Eurotunel pod Rokavskim prelivom iz Londona proti Bruslju. Po dvoinpolurni vožnji smo dosegli želeno destinacijo. Odpravili smo se proti hostlu, nato pa je sledil ogled Evropskega parlamenta, ki ga je vodil gospod Vouk. Po zanimivem predavanju o delovanju EU smo obiskali še Stalno predstavništvo Republike Slovenije v Bruslju. Sledil je ogled središča mesta, spoznali pa smo tudi legendo o Manneken Pisu. Ob vsem smo se sladkali z belgijskimi vaflji in s čokolado. Po napornem, a doživetja polnem dnevu smo se vrnili v hostel.

3. C: Dominik Rihar, Lea Lilik, Ažbe Golmajer

4. dan

Po dolgi noči smo se odpravili v center Bruslja. Na poti do glavnega trga smo zavili v botanični vrt s francoskimi značilnostmi. Potem smo si ogledali rimokatoliško stolnico sv. Mihaela in sv. Gudule, ki je zgrajena v gotskem stilu. Presenetili so nas čudoviti vitraži, skozi katere je pronicala sončna svetloba. Od tam smo se sprehodili do glavnega trga, kjer smo si ogledali generalko za policijsko predstavitev. Bruslja se bomo zagotovo spominjali tudi po uličnih umetnikih, ki puščajo svoj pečat na fasadah mestnih stavb. Ko smo se okrepčali, smo se med sprehodom do hostla poslovili od mesta in se odpravili do letališča.

Klemen Jurkovič in Luka Medic