<< Novice

Mednarodno srečanje nadarjenih Youth Summit in nočno kopanje v Dubrovniku

3. 11. 2019

Dijaki Julija Vidergar, Simon Godec in Žanet Zakonjšek smo v prikupno strateško mesto, znano tudi kot prizorišče Walk of Shame iz Game of Thrones, leteli 15. oktobra 2019.

Prišli smo s pomembno nalogo, da na tridnevni konferenci mladih Youth Summit zastopamo Gimnazijo Ledina. Odlični predavatelji z vsega sveta so predavali o kreativnosti, mi pa smo novo znanje uporabili pri izvajanju delavnic, kjer smo bili postavljeni pred konkretne probleme, rešljive le na neklasične načine. Uradni del se je odvijal v lepih konferenčnih sobah petzvezdičnega hotela Palace.

Program je bil odlično zasnovan. Poleg intelektualnega dela in poslušanja smo imeli mladi čas za navezovanje stikov. Skupaj smo hodili na nočna kopanja (klima v Dubrovniku je znatno milejša od slovenske), se pozno v noč igrali Cards Against Humanity in zagreto debatirali.

Ledincem sporočamo, da si upajte biti radovedni in izkoristite čim več priložnosti, kot je Youth Summit, kajti te bogatijo in delajo prelepe spomine!

»Zanimivo je bilo spoznavanje novih, zagretih in motiviranih ljudi. Internacionalna prijateljstva so mi prinesla širino in prenočišča za poletni evrotrip.« Simon Godec, 4. g

»Dubrovnik je prelepo mesto z bogato zgodovino in z vodenjem ogleda sem bil nadvse zadovoljen. Kljub nizkim pričakovanjem je bila konferenca izjemno zanimiva.« Aleks Brumec, 4. letnik, Prva gimnazija Maribor

Pripravila: Žanet Zakonjšek