<< Obvestila

Ravnateljev nagovor

28. 8. 2020

Ljubi ledinci, z izjemnim veseljem, in vem, da isto čutijo tudi vaši profesorji in vsi drugi, s katerimi boste delili prihajajoči šolski čas, čakam prvi september, ko vam bomo smeli ponovno na stežaj odpreti ledinska vrata.

Prvošolcem seveda na novo, ostalim ponovno, vsem pa v upanju, da nam bodo razmere dopuščale, da naše ledinsko življenje epidemiološki nevarnosti navkljub spet zaživi v polni meri. Pri tem bomo uspešni, če se bomo prav vsi obnašali kar se da samozaščitno in se dosledno držali vseh predpisanih navodil. Na ta način, trdno upam, se bomo izognili ponovni, v marsičem nezaželeni izkušnji učenja na daljavo, hkrati pa, čeprav varnostno precej omejeni, v neposrednem odnosu izvajali kvaliteten in dobrih rezultatov poln pouk ter seveda vse tisto, kar nas z njim in ob njem dela ledince – v prvi vrsti pristno sodelovanje drug z drugim, ko skrb za drugega predstavlja enako pomembno vrednoto kot lastne potrebe, in seveda rahlo navihan, a odgovoren pogled na svet.

Seveda smo po polletni prisilni drugačnosti dela izgubili nekaj kondicije, a s postopnostjo, potrpežljivostjo in pozitivno energičnostjo nam bo zagotovo spet uspelo.

Torej, na svidenje v torek, ko naj v naših očeh spet žari ledinsko vzdušje! Do takrat pa prosim, da temeljito preučite še vsa navodila, ki vam jih bomo posredovali.

Roman Vogrinc,
vaš ravnatelj