<< Novice

Menjaj branje in sanje 2021

21. 5. 2021

V četrtek, 22. aprila, smo na Gimnaziji Ledina pripravili zaključno srečanje državnega Unesco projekta Menjaj branje in sanje, na katerem smo gostili pisateljico Tanjo Mastnak in učence več osnovnih šol.

Tudi letos zaključnega dogodka projekta Menjaj branje in sanje, v katerem spodbujamo branje in izmenjavo knjig s posvetili, žal nismo mogli izvesti v živo, a zadovoljni smo, da nam je projekt uspelo v prijetnem vzdušju in primernem obsegu izvesti na daljavo.
Zaključnega dogodka, ki se je odvijal v četrtek, 22. aprila, v Zoomu in s katerim smo obeležili svetovni dan knjige ter avtorskih pravic, so se poleg ledincev udeležili tudi učenci z mentorji z OŠ Lava iz Celja, OŠ Zalog ter OŠ Ledina. Po uvodnem nagovoru gospoda ravnatelja, Romana Vogrinca, in koordinatorke Unesco projektov na naši šoli, Nine Levstik, so dijakinje 3. g, Anja Dragar, Teja Ločniškar, Nina Šuster in Juta Vivod, pripravile in moderirale osrednji literarni pogovor s pisateljico Tanjo Mastnak, avtorico mladinskega romana Alternativni ukrep. V pogovoru so se dotaknile nastanka romana, iskanja prave zgodbe, ki lahko prepriča mlade in stare, spoznali smo ustvarjalkin odnos do mladih in kakšna je pot do objave knjige.
Vsem sodelujočim v projektu se zahvaljujemo in se veselimo še enega drobnega presenečenja, namenjenega vsem udeležencem projekta, s katerim bomo virtualni dogodek še lažje ohranili v spominu. Kmalu ga bomo delili z vami.

Projekt Menjaj branje in sanje smo pripravile Špela Tršek, Mojca Lotrič in Nina Prešern.