Dišalo je po francoskih slaščicah
11. 6. 2021V petek, 4. 6. 2021, smo se na Ledini dijaki in učitelji sladkali s francoskimi dobrotami, ki so jih pripravile dijakinje 1., 2. in 3. letnika, ki se učijo francosko.
ÉCLAIR AU CHOCOLAT: »Uspelo nam je ustvariti sladico, ob kateri bi se celo Ludviku XIV. cedile sline.« (Polona, Tia, Neža, Saša)
Za gurmanske užitke se zahvaljujemo Poloni Pavšek, Tii Makovec, Neži Črnila, Saši Kuštrin Čermelj, Tisi Osenar, Evi Jerina, Tamari štupar in Tinkari Boc. Strokovna žirija je izbrala tri najboljše slaščice, ki so se uvrstile na tekmovanje Macaron d’or v organizaciji Francoskega inštituta.
TARTE AUX POMMES: »Testo in jabolka se kar stopijo v ustih in nam pričarajo občutek prijetnega poletnega večera.« (Tinkara)
TARTE TATIN: »Pito sem doma morala skriti, saj je sicer za šolsko tekmovanje ne bi ostalo prav veliko.« (Tamara)