<< Novice

Tematski dan

21. 4. 2022

V petek, 15. 4., je na Ledini potekal tematski dan z naslovom (ne-, po-, pre-, so-)MOČ. Učitelji so dijake najprej presenetili z inovativnimi kratkimi intervencijami na temo moč, nato pa so se dijaki lotili prav posebnega projekta - šolo so spremenili v galerijo, učilnice pa v razstavne prostore, v katerih so razstavili svoje eksponate, ustvarjene na temo 'moč' in narejene pretežno iz časopisnega papirja.

Občudovali smo lahko najrazličnejše instalacije, likovne pesmi, haikuje in konse. Dijaki so se posvetili moči narave, moči skupnosti, moči besede, moči bogastva in moči prijaznosti. Očitno je tudi ledinski duh pokazal svojo moč, saj so dijaki in učitelji dokazali, koliko dobrih idej lahko uresničijo, če delujejo povezani. Med res dobrimi izdelki je bilo težko izbrati najboljše, na koncu pa je komisija vendarle določila sedem zmagovalnih oddelkov, ki bodo za svoj trud tudi nagrajeni. To so: 1. C, 1. E, 1. F, 2. G, 3. A, 3. C in 3. E. Posebno pohvalo za inovativnost in trud pa si zaslužijo še 1. B, 1. D, 2. B in 4. F. Čestitamo!

Tako pa je tematski dan doživela dijakinja Neža Črnila (2. d):
Prav nič ne more zaustaviti ledinskega tematskega dne. Lani ga ni zaustavil niti covid, kljub temu da smo ločeni, vsak pri sebi doma razmišljali, kaj narediti. No, letos smo lahko ponovno ustvarjali in razmišljali skupaj brez kakršnihkoli ovir. Čeprav sem na šoli šele drugo leto, vidim, koliko takšni dnevi, ko lahko izdelujemo in delujemo kot skupnost, dejansko pomenijo ledincem in ledinkam. Letos je bila tema moč oziroma izpeljanke iz besede moč. V našem razredu smo si izbrali besedo premoč. Čeprav se naloge sprva nismo lotili zelo zagreto, saj smo bili brez idej, je bil končni izdelek nekaj posebnega. Bil je naš. Z belimi odtisi dlani smo okrasili omaro, nato pa je vsaka skupina posebej dodala še svoj izdelek. Ta dan je bil zame zelo sproščujoč, saj smo si lahko vzeli malo pavze od vsakdanje rutine in se posvetili krepitvi možganov preko ustvarjanja. Najpomembneje je, da smo se povezali, saj nam je tega prejšnje leto še kako primanjkovalo.