<< Novice

Delavnica Podnebne migracije v izvedbi društva Humanitas

2. 6. 2022

V sredo, 25. maja, je bila izvedena dvourna delavnica Podnebne migracije za dijake 1. e – delavnico sta izvedli predstavnici društva Humanitas.

Delavnica se je pričela s kratko vajo za koncentracijo, nato so dijaki v sredino tvorjenega kroga razgrnili rjuho z všitimi kontinenti, ki so za marsikoga izgledali nenavadno, saj so prikazovali resnične oblike in razmerja med njimi. Dijaki so se nato razdelili v dve skupini, v katerih so določili odstotek svetovnega prebivalstva na domala vsakem kontinentu. Izkazalo se je, da najmanjši odstotek svetovnega prebivalstva predstavlja Avstralija (1 %), najbolj pa je presenetilo dejstvo, da živi v Aziji kar 60 % svetovnega prebivalstva. Nato so ugibali še odstotke svetovnega bogastva po kontinentih in ugotovili, da pripada najmanjši odstotek svetovnega bogastva Avstraliji (2 %), največji pa Aziji (37 %) – ob tem smo izvedeli, da je več kot polovica svetovnega bogastva v rokah petih ljudi. Na delavnici je tekla beseda o podnebnih spremembah, ki so posledica globalnega segrevanja.

Podnebnih sprememb in segrevanja ozračja ne moremo popolnoma zaustaviti, lahko pa ga upočasnimo. Pomembno je, da vsak posameznik razmisli, kaj lahko naredi za skupno dobro našega planeta, saj bo to v veliki meri vplivalo na naše nadaljnje življenje.