<< Novice

Ledinci na mednarodnem dogodku na Pedagoški fakulteti

22. 9. 2022

V sredo, 21. 9. 2022, je na Pedagoški fakulteti v Ljubljani potekal mednarodni dogodek Trajnosti naproti s soustvarjanjem na področju STEAM izobraževanja. STEAM je mednarodno uveljavljena okrajšava za preplet naravoslovja, tehnike in tehnologije, umetnosti ter matematike (science, technology, engineering, art, mathematics).

Dijaki Zala Ferenc, Maša Julija Melinc, Kristina Mihelič in Gašper Roblek so osnovnošolcem iz OŠ Brinje Grosuplje v obliki delavnic predstavili uspešen lanski projekt Zelena Ledina, pri čemer so se osredotočili na hrano in trajnostni razvoj. Sodelovali so tudi na okrogli mizi Sodobni izzivi STEAM skozi oči mladih.
Dijakinje Vesna Sevšek, Dominika Tekavc, Zala Jenko, Lina Terzić in Maja Pirtovšek pa so predstavljale Gimnazijo Ledina v izobraževalnem projektu Climate Rules, ki temelji na igri vlog. Udeleženci delavnice so bili postavljeni v vloge voditeljev držav, ki so krmarile skozi številne lokalne in globalne težave naslednjih sto let. Cilj vseh skupin je bil ohraniti planet v čim boljšem stanju.
Mentorici Nika Cebin in Alja Sabadžija