<< Novice

Uživajmo v Kulturni pomladi

7. 2. 2023

Kultura je začimba življenja. In kaj je značilno za začimbe? Da nam popestrijo prehrano, začinijo jed, obogatijo okus in razvajajo brbončice. Dodajamo jih malo, a pogosto. Da vzbujajo željo po še, a hkrati onemogočajo, da bi se jih preobjedli in naveličali.

Ravno tako vidimo kulturo. Veselimo se velikih kulturnih dosežkov ledincev in smo nanje ponosni. A prav tako se veselimo majhnih korakov posameznikov, ki šele vstopajo v svet kulture. In vsako Kulturno pomlad gradimo prav na njih. Ja, kultura je začimba življenja. Nima eksistencialnega pomena, nam pa vsekakor polepša eksistenco. In nas ogreje od znotraj.
To so misli iz govora Helene Osterman, predsednice Kulturnega društva Anice Černejeve, ob otvoritvi Kulturne pomladi v petek, 3. 2. 2023. Na recitalu in odprtju razstave »Kolaž iz verzov in not«, ki je posvečen Prešernovemu dnevu in sta ga vodila Ariana Černe (1. b) in Gašper Viršek Ravbar (4. f), so svojo poezijo brale Zarja Urbančič Jurjevec (4. f), Katja Teja Miklavčič (4. f) in Izabela Ostanek (3. b), z glasbo pa so nas začarali Ivana Šifrar (1. f) na violončelu, Malči Fleischman in Ajda Kršinar (obe 1. b) na violini, Anton Kosem (1. b) na klavirju, Vinko Kosten (1. f) na harmoniki in Jasna Zorko (1. f) na flavti.
Kulturna pomlad na Gimnaziji Ledina bo trajala vse do maja in prinesla prireditve dijaške skupnosti, razstave likovnih del dijakov, recitale, predstave šolskih gledaliških skupin, njen vrhunec pa bo prireditev Kulturni ambasador Gimnazije Ledina, kjer bomo počastili uspehe dveh bivših ledincev – slikarke Barbare Jurkovšek in ilustratorja ter striparja Mateja De Cecca.
Dijaki in profesorji, ki pripravljamo Kulturno pomlad, vse ledince srčno vabimo, da se udeležite prireditev.